charter!

De Tafelronde op Texel zal op 7 oktober 2023 formeel onderdeel worden van de Nederlandsche Tafelronde en daarmee ook van Round Table International. Een eerste verjaardag die gevierd gaat worden!

7 okt. 2023

CHARTER TAFEL TEXEL 203 
Op 7 oktober is het zover! Tafelronde Texel (met nr. 203) wordt dan officieel opgericht. Overdag vinden de formele handelingen plaats en in de avond is het tijd voor een fantastisch diner en een knalfeest. Op deze pagina lees je er meer over en kun je een ticket kopen.

CHARTER? 
Een knap feest, lekker korte plechtigheden, niet te duur, prima eten, fantastische locatie, wadlopen, oesters jagen en -eten en voor wie durft ook Parachutespringen en met Cessna’s vliegen.

Je kunt het dit weekeinde zo mooi maken als je wilt of durft. Vrouw en kids zullen je Tafelaarschap opeens door heel andere ogen zien en je dankbaar zijn voor je lidmaatschap. Neem ze mee voor een weekend Texel!

OF JE MAAKT ER WEEKEND MET JE TAFEL VAN
Is je Tafel nog op zoek naar een mooie weekend activiteit? Haak dan aan bij de Charter met de elementen waar jullie bij willen zijn en doe verder je eigen ding op het eiland. Het is Texel, daar kan bijna alles. Vooral bij een Tafel evenement.

Texel heeft er zin in!

TAFELRONDE? 
Ongeveer twee jaar geleden is een aantal Texelse mannen door de Nederlandse Tafelronde uitgenodigd om op Texel ook een “Tafel” op te richten.

De leden van een Tafel zetten zich zowel lokaal als elders in voor het goede doel, maar wel op een zo leuk mogelijke manier. 

Het lidmaatschap is op uitnodiging en alleen voor mannen tussen de 25 en 40 jaar. 

CHARTER? 
Het opzetten van de Tafel is al tijdens de lockdown gestart en -het heeft bij ons even mogen duren- inmiddels voldoen we aan alle voorwaarden om formeel onderdeel te worden van de landelijke en internationale organisatie. 

Op 7 oktober vindt dat formele moment plaats, te weten de “Charter”, uiteraard gevolgd door het bijbehorende feest met gasten van Texel en uit Tafelend Nederland.

PROGRAMMA

WELKOM!
De Texelse aspirant Tafelaars en de Tafelaars van de vaste wal eten en drinken met hun partners op een fantastische locatie op het eiland: Beachclub Texel. In de duinen net buiten De Koog en natuurlijk met uitzicht op zee.

Mooi detail: dit is ook de locatie waar op dinsdag 6 juli 2021 de eerste bijeenkomst van Tafel Texel plaats vond.

Iedereen die wil aanhaken is welkom, voor het eten of alleen een borrel. Vrouw,  kids en viervoeter mee? Allemaal welkom.

Kom op de bonnefooi aan of reserveer van te voren een Tafel, en wat je bestelt reken je zelf af. Compleet diner of alleen een bitterbal en een pils? Alles mag, niets moet.

LOCATIE:
Beachclub Texel
Ruijslaan 30, De Koog – Texel
Website: beachclubtexel.nl 

CHARTER 
De charter, het formele onderdeel van de dag, voltrekt zich in de pittoreske Schapenboet op Zuid-Haffel 21 in den Burg. Typisch Texels dus. 

De Charter begint om 14:00 uur en is om 16:00 uur afgelopen. Met een mooi drankje in de hand zal Tafelronde 203 Texel dan officieel opgericht worden.

Dit gedeelte van de dag is waarschijnlijk alleen leuk voor de Tafelaars die van ‘de overkant’ komen en de Texelse Tafelaars in spé zelf. Maar iedereen die het leuk vindt om erbij te zijn en een ticket heeft is welkom!

DINER & FEEST 
Dat kan natuurlijk eigenlijk maar op één locatie; bij Sjans in De Koog. Het diner start om 18:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Het dinerticket is inclusief wijn en spijs (maar ook bier en fris). 

Een écht Tafelfeestje kan niet zonder: het spelelement. Tijdens deze avond zullen er lootjes worden verkocht met bijbehorende trekking, evenals een veiling voor het goede doel. Dit alles tijdens of na het diner, maar voor de start van het feest. 

Om 21:00 uur is het tijd voor feest! De band, DJ en Trompettist -natuurlijk mét danseressen- zetten Sjans ouderwets op z’n kop. Het feestticket is ook inclusief bier, wijn en fris. 

We gaan tot circa 02:00 uur door.

HANDIGE INFORMATIE

Voor Charter, Diner en Feest.

KAARTJES & BANDJES

Tijdens de avond werken we met polsbandjes. Het polsbandje geeft aan of je een diner-, feest-, of een diner & feest- ticket hebt.

Je ontvangt je polsbandje bij de entree. Daar toon je je ticket als je die via deze website hebt gekocht, of wordt je naam gecheckt op de gastenlijst als je je kaartje via een van de Texelse Tafelaars hebt geregeld.

ETEN & DRINKEN

Zijn er bepaalde dingen die je niet kunt, wilt of mag eten? Mail ons dan even via info@tafelrondetexel.nl

De bar is afgekocht voor bier, wijn en fris, tot circa 02:00 uur.

DRESSCODE

Doe vooral aan waar jij je lekker in voelt. Maar mocht je je afvragen hoe de andere gasten waarschijnlijk gekleed zijn; bij deze de dresscode.

Charter
:
Tafel Tenue / Smart Casual

Diner & Feest:
Smart Casual

VERVOER

Ga er voor de zekerheid maar niet vanuit dat je nog mag autorijden als je naar huis gaat..

Op Texel rijden in oktober niet ontzettend veel taxi’s meer, dus vooraf een rit naar huis reserveren is verstandig.

  • Taxi Attent: 0222 320020

  • Taxi Dirk: 0222 321000

  • Waddentax Texel: 0222 726072

DE ALLERLAATSTE TICKETS

Er zijn op dit moment nog -letterlijk- een handjevol kaarten beschikbaar.
Dus mocht je iemand weten die er bij moét zijn: laat ze dan snel hier hun kaartje kopen.

DE GOEDE DOELEN

Tijdens de Charter zullen we lootjes verkopen en mooie kavels veilen. De opbrengst is bestemd voor twee goede doelen.

MAKE A WISH 
Tafel Texel is sinds ze gestart is een vaste partner op het eiland voor Stichting Make a Wish. De Stichting vervult veel wensen op Texel en kan daarbij onze “lokale handen uit de mouwen” goed gebruiken.

Met de opbrengst van de veiling en loterij proberen we nu ook op financieel vlak de Texelse wensvervullingen te ondersteunen.

VOEDSELBANK TEXEL 
De Voedselbank op Texel verstrekt gratis voedingsmiddelen aan Texelaars die het tijdelijk zelf financieel niet redden om dat zelf te kopen. De voedselbank werkt (alleen) met vrijwilligers en is financieel helemaal afhankelijk van giften vanuit de gemeenschap. 

Die groep Texelaars die onder de armoedegrens leven en van de voedselbank afhankelijk zijn helpen we graag uit de opbrengst van de veiling en loterij.

de veiling kavels

Zoals gebruikelijk is bij een Tafelevenement proberen we het leuke met het maatschappelijke te combineren. Tijdens (of net na) het diner zal er een veiling plaatsvinden waarbij de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Groots bieden dus!

kaarten kopen

De prijzen zijn inclusief dranken en top entertainment.


de loterij prijzen

Tijdens het diner en het feest zijn er lootjes te koop waarmee er (ontzettend) veel mooie prijzen te winnen zijn. Zie hieronder een overzicht van de prijzen of bekijk de Veiling en Loterij pagina voor meer details.

de loterij prijzen

Tijdens het diner en het feest zijn er lootjes te koop waarmee er (ontzettend) veel mooie prijzen te winnen zijn. Zie hieronder een overzicht van de prijzen of bekijk de Veiling en Loterij pagina voor meer details.

SUPER THANKS! (ALVAST)

We zouden het te gek vinden als je erbij bent; het gaat een knalfeest worden!

Namens de Tafelaars in spé: Wesley Stroo, Tristan Ellen, Rob Hopster, Roy Stapersma, Johan Roos, Dave Pastoor, Wouter Henrichs,  Rick Westerlaken, Jan van Wijk, Wouter Kuip, Hans Schuit, Menno Bosma en Richard Quartel.

overnachting

Het mooiste is het natuurlijk als je op het eiland overnacht voor één of twee nachten. Vrijdag arriveren en zondag weer uitchecken is optimaal. Dan ben je overal bij en beleef je waarschijnlijk een van de leukste weekenden van het jaar bij ons. Waar je overnacht is natuurlijk aan jezelf, maar onderstaande opties kunnen we aanbevelen.

Op het eiland zijn meerdere groepsaccommodaties, waanzinnig veel vakantiehuizen en natuurlijk ook hotels en een budget hostel. Wees er wel snel bij, accommodatie op Texel is vaak al relatief vroeg uitverkocht.

Stayokay Hostel

Modern hostel met kamers voor 2 t/m 6 personen.

Texel.net

Boekingswebsite voor alle accommodaties van het eiland

early bird lottery

We verloten een Tandem Skydive van 13.000ft bij Paracentrum Texel onder de eerste 50 aanmeldingen. Als we al vroeg een goed beeld hebben van voldoende aanmeldingen dan wordt het voor ons een stuk makkelijker om het een legendarisch weekend te maken.